Kultakalaköynnös, pikkukalat riippuvat oksilla
2023/11/14

Kultakalakkaköynnös kuulostaa jo nimestään erityisen pieneltä ja suloiselta. Sen lehdet ovat paksuja ja sitä voi ihailla sekä lehtien että kukkien takia, mikä tekee siitä harvinaisen kukka-lehti -jakavan kasvin. Kuinka sitten hoitaa kultakalakkaköynnöstä?

Valaistus: Kultakalakkaköynnös tarvitsee runsaasti valoa, mutta se ei pidä voimakkaasta suorasta auringonvalosta. Keväällä, syksyllä ja talvella sitä kannattaa sijoittaa aurinkoiselle paikalle. Kesällä voi valita varjostuksen liiallisen auringonpaisteen välttämiseksi.

Kastelu: Kultakalakkaköynnös on kuivuutta kestävä kasvi ja se viihtyy kuivassa ympäristössä. Kastelun suhteen tulee odottaa, kunnes multa on täysin kuivunut ennen kastelua. Vältä liiallista kastelua, jotta juuret eivät mätäne. Kasvun ja kukinnan aikana kastelumäärää voi säädellä sopivaksi, mutta kosteus tulee silti pitää riittävänä.

Lannoitus: Kultakalakkaköynnös tarvitsee sopivasti ravinteita pysyäkseen terveenä ja kukkiakseen. Kasvukauden aikana voi käyttää lannoitetta, jossa on typpeä, fosforia, kaliumia ja muita tarvittavia elementtejä. Noudatathan pakkauksen ohjeita lannoitteen annostelussa. Kun huomaat kukkien alun, voit lisätä fosfori-kalium-lannoitetta ruiskuttamalla sitä lehtiin tai kastelemalla juuriston.

Lämpötila: Kultakalakkaköynnös viihtyy lämpimässä ympäristössä, ja sen optimaalinen kasvulämpötila on 15-25 astetta. Vältä altistamasta sitä äärimmäisen kylmälle tai kuumalle ympäristölle ja pidä samalla sopiva ilmanvaihto yllä, jotta aineenvaihdunta ja hengitys toimivat hyvin.

AD
Artigo