Tällä tavalla hoidettuna kalliopuu kukkii yli puoli vuotta
2022/01/05

Isokivisilkki on monivuotinen ruohokasvi, joka vaikka onkin ruohomainen, sen kukat ovat erittäin kauniita. Lehdet ovat suuria ja smaragdinvihreitä, ja kukat ovat suuria ja hienostuneita, ja niiden värivalikoima on monipuolinen ja hehkuva. Se pystyy kasvamaan ja kukkimaan heikossa valossa ja kukkii kevään, kesän ja syksyn aikana.

Lisääntyminen: Isokivisilkkia voidaan lisätä lehtitaimilla. Yleensä kun taimella on neljä lehteä, se on valmis kukkimaan.

Koristeellinen ja puhdistava vaikutus: Isokivisilkki on koristeellinen kasvi, jolla on kauniit kukat ja suuret smaragdinvihreät lehdet. Lisäksi se pystyy vähentämään hiilidioksidipitoisuutta ja vähentämään pölypäästöjä sisätiloissa, joten sillä on vahva puhdistava vaikutus.

Vältä lehtien kastumista: Isokivisilkinkin lehdet ovat peitetty karvakerroksella ja ne eivät pidä kosteudesta. Vesipisarat lehdillä voivat kerätä pölyä, ja jos ne eivät haihdu pitkään aikaan, ne voivat aiheuttaa kellastumista, mätänemistä tai sairauksia. Varmista, että poistat vesipisarat lehdiltä ajoissa ja varmista hyvä ilmanvaihto ja salaojitus.

Valaistus: Kesällä hoidettaessa varmista, että tarjoat kirkasta valoa, mutta vältä voimakasta suoraa auringonvaloa. Sisätiloissa sijoita kasvi lähelle itä- tai länsipuolista parveketta, ikkunalaudalle tai pohjoisparvekkeelle. Sopiva valaistus auttaa edistämään kukintaa.

Kastelu: Kesällä kastelun tulee olla kevyttä ja hitaasti. Anna maaperän kuivua noin 40 prosenttiin ennen kastelua. Vältä liiallista kastelua ja pyri välttämään juuriston mätänemistä.

Lannoitus: Suositellaan käyttämään moniravinteista hitaasti vapautuvaa lannoitetta vähintään kerran kuukaudessa. Isokivisilkin taimet, joilla on kukkimiskykyä, voidaan lannoittaa fosfori-kaliumlannoitteella joka 10. päivä edistämään kukkien moninaisuutta.

AD
Artigo