Timanttililja ei kukki, 4 "askelta" on suoritettava kunnolla
2023/05/26

Kukkakaupunkihoito on taidetta, ja meidän ei tulisi hemmotella sitä liikaa. Jos emme uskalla altistaa sitä normaalille veden ja lannoituksen lisäksi auringonvalolle, on vaikea hoitaa sitä kunnolla. Jotta saamme sen kukkimaan, muistakaa neljä "askelta" ja huolehtikaa niistä hyvin, niin sen lehdet täyttyvät kukkien nupuista. Tänään kerron teille yksityiskohtaisesti.

Aurinkoaltistus: Kukkakaupunki tarvitsee riittävästi valoa kukkien nuppujen erilaistumiseen ja kukkimiseen. Kesällä sijoittakaa se aurinkoiseen paikkaan ja totuttakaa se vähitellen täyden auringonvalon ympäristöön. Riittävä valaistus edistää lehtien kasvua ja kukkien nuppujen erilaistumista.

Pienien lehtien nipistäminen: Edistääkseen kukkien nuppujen erilaistumista, leikatkaa pois uudet pienet lehdet ajoissa. Säilyttäkää vanhat lehdet, koska kukkien nuput yleensä kasvavat vanhojen lehtien päällä. Pienet lehdet kuluttavat ravinteita ja estävät kukkien nuppujen muodostumista.

Fosforilannoitteen käyttö: Fosforilannoite on tärkeä kukinnan edistäjä. Kukkakaupungin kasvuvaiheessa käyttäkää kaliumdihydrofosfaattiliuosta kasteluun tai lehtien ruiskuttamiseen. Käyttäkää sitä kerran puolessa kuukaudessa laimennettuna suhteessa 1:1000. Ruiskuttakaa lehtiin ja kaadakaa jäljelle jäävä lannoite maaperään. Fosforilannoitteen käyttö edistää kukkien nuppujen erilaistumista ja kukkien nuppujen nopeaa kasvua.

Kastelu oikeaan aikaan: Kohtuullinen kastelu on erittäin tärkeää. Kun ruukun multa on lähes kuiva, kastelkaa se perusteellisesti. Voitte käyttää bambutikkua kosteuden mittaamiseen. Jos tikku ei tunnu kostealta, kun se on upotettu yli puoliväliin multaan, tarvitaan kastelua. Välttäkää liiallista kastelua, jotta vältettäisiin juurten mätäneminen.

AD
Artigo