Ligusteriköynnös vaatii "neljä ei voi", jotta se kukkii jatkuvasti
2021/11/08

Liège-haapapuu on melko yleinen kukkatoriolla, ja sen hinta ei ole kallis. Se kukkii eri väreissä, ja sen kasvattamisessa on muistettava "4 ei-saadaa", jotta se voi jatkaa kukkimista kesään saakka.

Ei saa altistaa alhaisille lämpötiloille: Liège-haapapuu on herkkä lämpötiloille eikä kestä alhaisia lämpötiloja. Sopiva lämpötila sen kasvulle on 15-25 celsiusastetta, joten älä anna lämpötilan laskea alle 10 celsiusastetta tai nousta yli 30 celsiusasteen.

Ei saa altistaa voimakkaalle auringonvalolle: Liège-haapapuu pitää puolivarjoisesta ympäristöstä eikä sopeudu voimakkaaseen valoon. Liian voimakas valo voi aiheuttaa lehtien reunojen keltaisuutta ja pahimmillaan johtaa palamiseen. Kotona ollessa riittää tarjota 2-3 tuntia hajavaloa päivittäin ja välttää suoraa altistumista auringonpaisteelle.

Ei saa kärsiä kuivuudesta: Liège-haapapuu on kosteutta rakastava kasvi, ja sen vesipitoisuus on korkea. Sopivan kosteuden ylläpitäminen on erittäin tärkeää. Jos käytät hyvin ilmastoivaa multaa ja hyvin ilmastoituja olosuhteita, voit kastella sitä hieman kuivuneen maan pinnan jälkeen. Jos ilmanvaihto on heikko, voit odottaa 1-2 cm: n maanpinnan kuivumista ennen kastelua ja on parasta kastella keskipäivällä, kun lämpötila on korkeampi.

Ei saa käyttää vääriä lannoitteita: Liège-haapapuu jatkaa versojensa kasvua ja avaa kukkia, joten oikean lannoitteen valinta on tärkeää. Valitse lannoite, jossa on korkea fosforipitoisuus ja joka ei ole puutteellinen muissa ravinteissa, jotta kukinta ja juuriston kehitys edistyvät. Samanaikaisesti kaliumia sisältävä lannoite auttaa kasvia imeyttämään ravinteita. Lannoitteen pitoisuutta voi hieman laskea, ja sitä voi käyttää 2-3 kertaa kuukaudessa.

AD
Artigo