Kuinka päärynäsikuri kasvaa "tikkukaramelliksi"?
2021/10/05

Huolehtiessamme käänteisestä kiinanruususta, meidän tulee muistaa neljä periaatetta, jotta se voi helposti muuttua pieneksi vanhaksi taimiksi ja kasvaa jopa "tikkariksi".

Valo: Käänteinen kiinanruusu pitää hajavalosta tai puolivarjoisasta ympäristöstä eikä pidä voimakkaasta valaistuksesta. Voit sijoittaa sen sisätiloihin pehmeän valon alueelle tai hyvin ilmastoituun parvekkeelle, mutta vältä suoraa altistumista auringonvalolle. Jos sijoitat sen parvekkeelle, voit laittaa alustaan vähän vettä pitämään sopiva kosteustaso yllä.

Kastelu: Käänteinen kiinanruusu pitää kosteasta ympäristöstä, mutta liiallista kastelua tulee välttää. Kun ruukun pintamulta on hieman kuiva, voit kastella sen kunnolla läpi, jotta kukkien nuput eivät kuivu vedestä puutteen vuoksi. Erityisesti kesällä on tärkeää valvoa kastelumäärää ja välttää liiallista kosteutta. Muina vuodenaikoina riittää sopivan kosteuden ylläpitäminen.

Lannoitus: Käänteinen kiinanruusu tarvitsee runsaasti ravinteita kasvaakseen ja kukkiakseen samanaikaisesti. Käytä moniravinnepitoista lannoitetta ja kukinnan edistäjää vuorotellen, jotta kasvi saa tarvitsemansa ravinteet kasvamiseen ja kukintaan. Voit käyttää vuorotellen kukkalaastaria "Kukkakeidas 1" ja "Kukkakeidas 2" tai lisätä hitaasti liukenevaa lannoitetta kukkaruukkuun. Joka kastelukerralla voit lisätä sopivan määrän "Kukkakeidas 2" lannoitetta.

Leikkaaminen: Käänteisellä kiinanruusulla on hyvä leikkaussietokyky, ja sen avulla voit kontrolloida kasvutapaa, edistää sivuoksasten ja kukkien kasvua. Leikkaamalla voit muodostaa vahvan rungon leikkaamalla sivuoksat ja lehdet alaosasta, jolloin pääosa kasvaa jatkuvasti. Kun kasvin korkeus saavuttaa 20-30 senttimetriä, poista ylin silmu ja tee kärkileikkaus, jotta sivuoksat kasvavat. Leikkaaminen voi edistää uusien oksien kasvua ja siten lisätä kukinnan määrää.

AD
Artigo