Punapalmun tuoksuva kuningatar', helppo hoitaa ja kukkii helposti
2023/05/19

Kyllä, olen nähnyt punapalmu, joka kukkii purppuranvärisillä kukilla. Purppurapalmu voidaan kasvattaa sekä vesiviljelyssä että maaperässä, mutta maaperässä kasvaneet yksilöt menestyvät paremmin ja kukkivat helpommin. Vesiviljelyssä huonolaatuinen vesi ja riittämätön ravinteiden saanti voivat aiheuttaa pienen ja heikon kasvun sekä vakavan keltaisuuden.

Valaistus: Purppurapalmu kestää huonosti korkeita lämpötiloja ja suoraa auringonpaistetta, mutta se tarvitsee myös riittävästi valoa. Siksi suositellaan sijoittamaan kasvi hyvin ilmastoituun ja hajavaloon, jotta lehdet eivät ohene ja roikkuisi tai käpristyisi. Samalla on vältettävä suoraa auringonpaistetta.

lämpötila ja kosteus: Kuten punapalmu, myös purppurapalmu tarvitsee sopivan lämpötilan ja kosteuden. Erityistä huomiota on kiinnitettävä talvi- ja kevätaikoihin, kun lämpötila laskee alle 15 asteen, on tärkeää varmistaa riittävä lämmöneristys. Kosteuden suhteen säännöllinen tuuletus ja sumutus ympäristöön auttavat pitämään kasvin vihreänä ja terveenä.

Ravinteet: Purppurapalmu kukkii yleensä kesällä. Siksi keväällä on hyvä aika aloittaa säännöllinen lannoittaminen kaliumfosfaatilla kukinnan edistämiseksi. Kukinnan aikana ei tarvitse lannoittaa. Kukinnan jälkeen kasvia tulisi leikata ja lisätä ravinteita kasvun edistämiseksi. Ennen talvilepoa on hyvä täydentää ravinteita edistämään kasvin lepoaikaa.

AD
Artigo