Auringonkukkamaailman "keiju", sinä ansaitset omistaa sen
2022/05/06

Tänään esiteltävä aurinkokukka tunnetaan nimellä. Se on vuoden 2017 uusi lajike, joka löydettiin sattumalta ja säilytettiin jatkuvan jakamisen kautta. Aurinkokukkaharrastajat ovat nimenneet sen "keijukaislajikkeeksi".

Maaperä: Aurinkokukka viihtyy löysässä, hyvin ilmastoivassa ja hyvin vettä läpäisevässä maaperässä, kuten turve- ja kompostimaa. Pohjalle lisätty hieman lannoitetta olisi hyödyllistä.

Sopiva ympäristö: Aurinkokukka tarvitsee tietysti paljon auringonvaloa, joten sijoita se paikkaan, jossa on runsaasti auringonvaloa. Mitä enemmän aurinkoa, sitä nopeammin se kasvaa ja kukkii useammin.

Kastelu ja lannoitus: Aurinkokukka on mehikasvi, jossa sekä varsi että lehdet ovat mehevät ja varastoivat vettä. Siksi se kestää hyvin kuivuutta eikä tarvitse päivittäistä kastelua. Kastele sitä kerran viikossa riittää. Lannoita mieluiten keväällä ja syksyllä, käytä ohuita lannoiteannoksia, jotta kukinta olisi runsaampaa.

Kesähoito ja talvehtiminen: Kesällä aurinkokukkaa hoidetaan normaalisti, eikä sillä ole erityistä kesähoitoa vaativia ongelmia. Sitä ei tarvitse suojata varjolla tai auringolta. Kuitenkin aurinkokukka ei siedä kylmää, ja sen kestävyys alittaa vain noin 3 astetta. Suositellaan siirtämään se sisätiloihin, kun lämpötila laskee alle 5 asteen.

Leikkaaminen: Aurinkokukka on hyvin haarautuva kasvi, joten sen kasvuvaiheessa kannattaa leikata ja nipistää sitä usein, jotta sivuhaaroja kasvaa enemmän. Mitä enemmän oksia, sitä helpommin se kukkii.

Lisääntyminen: Aurinkokukkaa voi lisätä siemenistä tai pistokkaista, ja molemmat menetelmät ovat erittäin tehokkaita. Toisin kuin monivuotiset aurinkokukat, nämä voivat ristipölyttyä eri lajikkeiden välillä ja mahdollisesti tuottaa uusia lajikkeita ja värisävyjä. Nykyään erilaiset siemenkasvatusaurinkokukat ovatkin viljelyn tulosta. Jos kasvatat uuden lajikkeen, sinulla on oikeus nimetä se.

AD
Artigo