Sinisiipi, kukat kuin värikkäitä perhosia tanssien
2023/02/06

Sininen perhonen on viime vuosina suosioon noussut koristekasvi, joka tunnetaan ainutlaatuisesta kukkamuodostaan ja värikkyydestään. Sen kukinta-aika on erittäin pitkä, ja se on myös kestävä ja helppo hoitaa. Tässä ovat hoito-ohjeet:

Ruukku: Muoviruukku on parempi kuin saviruukku, sillä se on kevyempi ja helppo siirtää. Lisäksi se on parempi ilman läpäisevyydeltään ja edistää kasvien juurten kasvua. Ruukun koko ei ole tärkeä, mutta mitä suurempi tilavuus, sitä voimakkaampi kasvusto.

Multa: Käytä ravinteikasta, ilmavaa ja hyvin vettä läpäisevää kasvualustaa, kuten turve- tai kompostimultaa. Se tarjoaa riittävästi ravinteita ja kuivuu nopeasti kastelun jälkeen, estäen seisovaa vettä.

Sopiva ympäristö: Kukka viihtyy täydessä auringossa, puolivarjossa tai hajavalossa. Mitä enemmän aurinkoa, sitä parempi. Parhaat paikat kasvin kasvattamiseen ovat parveke, eteläinen parveke ja pohjoinen parveke.

Kastelu: Noudata "näe kuiva, näe kostea" -periaatetta. Älä kastele, jos multa ei ole kuivunut. Kastele sitten perusteellisesti. Käytä ohuita lannoiteliuoksia säännöllisesti, jotta kukinta kestää pidempään.

Kesä ja talvi: Sinisen perhosen ei tarvitse "kestää kesää". Sitä voi altistaa suoralle auringonvalolle ympäri vuoden. Riittämätön auringonvalo voi kuitenkin vaikuttaa kukkien värin vaalustumiseen. Talvella suositellaan sisätiloihin siirtämistä, jos lämpötila laskee alle 5 asteen. Alle 0 asteen lämpötiloissa kasvi ei voi talvehtia ulkona.

Leikkaaminen: Tämä lajike kasvaa voimakkaasti ja tuottaa paljon sivuhaaroja. Se kestää leikkausta hyvin, joten voit muotoilla sitä oman mieltymyksesi mukaan. Voit myös leikata kukinnan jälkeen.

AD
Artigo