Kaunottaren banaani, se vain kukkii, mutta ei tuota hedelmiä
2023/03/06

Kaunis banaani on todellakin kaunis kasvi, sen kukat ovat kirkkaat ja ainutlaatuiset, tuoden positiivista energiaa ja iloa katsojalle. Vaikka sen nimi sisältää "banaani" sanan, se ei ole sama laji tai suku kuin banaani tai banaanipuu, ne kuuluvat eri kasveihin.

Kaunis banaani on monivuotinen ruohokasvi, joka on kotoisin trooppiselta Amerikalta, Intiasta ja Malaijien niemimaalta sekä muilta trooppisilta alueilta. Sitä viljellään myös eri puolilla maatamme. Sitä kutsutaan myös punaiseksi banaaniksi tai pikkubanaaniksi. Koska kaunis banaani muistuttaa ulkonäöltään hieman banaania, on ymmärrettävää, että kutsut sitä banaaniksi.

Kaunis banaani voi kasvaa jopa 1,5 metrin korkuiseksi. Se on kokonaan vihreä ja karvaton, ja sillä on maanpäällisiä versoja. Lehtiruodit ovat lehtien ympärillä olevia suojalehtiä. Lehdet ovat vihreitä ja soikean pitkulaisia. Se pitää lämpimästä ja runsaasta auringonvalosta, ja se sopeutuu hyvin erilaisiin maaperiin. Se kestää köyhää maaperää, mutta se ei siedä kylmyyttä ja se on herkkä voimakkaalle tuulelle ja pakkaselle.

Kaunis banaani ei ole pelkästään koristeellinen kasvi, vaan se pystyy myös absorboimaan haitallisia kaasuja, kuten rikkidioksidia. Siksi sitä pidetään "haitallisten kaasujen aktiivisena valvontalaitteena". Lisäksi kaunis banaani on herkkä ja haavoittuvainen lehtiensä osalta, mutta sillä on hyvä uudistumiskyky, ja se pystyy kasvattamaan uusia lehtiä nopeasti vaurioiden jälkeen. Siksi kaunista banaania viljellessä voi samanaikaisesti nauttia sen kauniista kukista ja lehdistä.

AD
Artigo