Suuren palloliljan kasvatuksessa on 4 "avainkohtaa"
2022/07/06

Kukkiva palloeläin on erittäin viehättävä ja sillä on myös erittäin voimakas tuoksu. Se näyttää kauniilta kuin suuret kukkapallot, jotka ripustuvat kasvin päälle. Miten saada palloeläin kasvamaan hyvin, lehdet öljyisen vihreiksi ja kukkimaan runsaasti?

Maan valinta: Palloeläin on mehikas, joten se tarvitsee hyvin ilmastoituva ja hyvin vettä läpäisevä maaperä. Voit käyttää sekoitusta hiilenpurusta ja kompostimullasta suhteessa 1:1 tai hiekasta ja ravinteikkaasta maasta suhteessa 1:1. Tärkeintä on varmistaa maan ilmavuus ja ilmastoituva ominaisuus.

Lannoitus: Hyvän maanvalinnan lisäksi on tärkeää lannoittaa sopivasti. Vältä liiallisen typen käyttöä lannoitteissa ja valitse lannoitteita, jotka sisältävät useita ravinteita tai korkeaa fosforin ja kaliumin pitoisuutta. Palloeläimen kasvukaudella valitse moniravinteisia tai fosfori-kaliumlannoitteita tasapainoisen ravinteiden tarjonnan varmistamiseksi. Lannoita 2-3 kertaa kuukaudessa on perus kastelu taajuus.

Kastelu: Palloeläin tarvitsee runsaasti vettä, mutta kastelu ei ole avainasia, ilmanvaihto on tärkeää. Varmista hyvä ilmanvaihto, ja kastele palloeläin kohtuullisesti, kun kasvualustan pinta kuivuu tai alimmat 1-2 senttimetriä kuivuvat. Jos maaperä pysyy kosteana, varmista, että palloeläin kuivuu kunnolla ennen seuraavaa kastelua. Vältä liiallista kastelua, jotta juuret eivät mätänisi.

Valaistus: Palloeläin ei vaadi tiukkoja valaistusolosuhteita, mutta se tarvitsee riittävästi valoa normaalin kasvun ja kukinnan edistämiseksi. Tarjoa 2-3 tuntia heikkoa hajavaloa päivittäin ja vältä suoraa voimakasta valoa, jotta lehdet eivät vahingoitu tai kasvu hidastu. Aamun tai iltapäivän heikko valo on erittäin sopiva palloeläimen kasvulle.

AD
Artigo