Rakastut heti kerran kasvatettuun lyhyeen kellokukkaan
2022/12/05

Lyhytkukkainen köynnös on pienikokoinen mutta kukkii runsaasti. Se on erittäin näyttävä, kun se on istutettu ruukkuun ja kukkii. Lajikkeita on monenlaisia ja se on suosittu monien kukkaharrastajien keskuudessa, mutta usein sen hoitaminen on haastavaa. Tässä on joitakin vinkkejä, miten hoitaa lyhytkukkaista köynnöstä hyvin.

Valitse sopiva ruukku ja kasvualusta: Lyhytkukkainen köynnös on matalakasvuinen, joten valitse matalampi mutta leveä ruukku, joka edistää juurten leviämistä. Kasvualustan tulee olla hyvin ilmava, jotta hienojuuret voivat kasvaa hyvin. Voit käyttää hyvin ilmavaa kasvualustaseosta.

Tarjoa riittävästi valoa: Lyhytkukkainen köynnös tarvitsee runsaasti valoa kasvun ja kukinnan edistämiseksi. Sijoita se aurinkoiseen paikkaan, vältä pimeitä ympäristöjä, jotta se ei vaikuta kasvuun eikä kukkien muodostumiseen.

Hallitse kastelua ja lannoitusta: Lyhytkukkainen köynnös tarvitsee riittävästi vettä kasvun ja kukinnan aikana. Vältä liian tiheää kastelua ja yli kastelua. Kastele kasvi kunnolla, kun puolet kasvualustasta on kuivunut. Vältä liian märkää tai liian kuivaa kasvualustaa, jotta kasvu ei häiriinny. Lannoituksen osalta voit käyttää typpeä sisältävää lannoitetta kasvukauden aikana edistämään versoja. Kun kasvi on tarpeeksi suuri, voit lisätä fosfori-kaliumlannoitetta kukkien muodostumisen ja kukinnan edistämiseksi.

Näiden hoitovinkkien avulla voit huolehtia lyhytkukkaisesta köynnöksestä paremmin ja saada siitä rehevän kasvun ja viehättävät kukat kotona.

AD
Artigo