Aavikkoruusun hoitotekniikat, kukkii joka päivä täyteen
2021/12/07

Autiomaan ruusu on vaikea kasvi hoidettavaksi - joko se ei kuki sisätiloissa tai kasvi ei kasva hyvin ja voi kärsiä juurten mädäntymisestä. Itse asiassa autiomaan ruusun hoito ei ole vaikeaa, kun hallitsee "viisi tekniikkaa", se voi kukkia ympäri vuoden.

Lämpötila: Autiomaan ruusu tarvitsee korkean lämpötilan eikä kestä kylmyyttä. Varmista, että lämpötila ei laske alle 10 celsiusastetta ja pidä se mieluiten yli 15 celsiusasteessa, jotta vältetään paleltuminen ja juurien mätäneminen.

Kasvualusta: On erittäin tärkeää valita hyvin ilmastoitu ja hyvin vedenläpäisevä kasvualusta. Suositeltavaa on käyttää suurta osaa rakeisesta maaperästä, noin 70% ja ravinteikasta maaperää noin 30%. Myös hiilikoksi tai vulkaanista kaarikiveä voi käyttää korvaamaan rakeisen maaperän. Tällainen seos tarjoaa hyvän ilmastoituuden ja vedenpoiston, välttäen juurien mätänemisen.

Kastelu: Jos kasvualusta on sopivasti sekoitettu ja sillä on hyvä ilmastoituus ja vedenläpäisevyys, voit kastella sitä periaatteella, että kastelet sen vasta kun multa on kuivunut kokonaan. Kun multa on täysin kuiva, anna riittävästi vettä, jotta autiomaan ruusun juuret voivat imeä nopeasti vettä ja edistää kasvua ja kukintaa. Jos et ole varma, milloin kastella, voit puristaa hieman juuripaakun, ja kun se on lievästi pehmeä, voit kastella sitä uudelleen.

Lannoitus: On tärkeää valita sopiva lannoite autiomaan ruusun kasvulle. Kukinnan edistämiseksi varmista, että tarjoat riittävästi fosforia ja kaliumia samalla kun muut tarvittavat ravinteet eivät ole puutteellisia. Valitse lannoite, joka sisältää korkean fosfori- ja kaliumtason, ja lisää lannoitetta 1-2 kertaa kuukaudessa. Autiomaan ruusun juuret voivat imeä lannoitetta nopeasti ja varastoida sen juurimukulaan tukemaan kasvua ja kukintaa.

Valaistus: Autiomaan ruusu pitää runsaasta valosta. Varmista, että asetat sen paikkaan, jossa on runsaasti valoa, olipa sitten korkea- tai matalalämpötilakausi. Riittävä valaistus auttaa kasvin vahvaa kasvua ja runsasta kukintaa. Valon puute voi estää kukinnan, joten autiomaan ruusun sijoittaminen valoisalle paikalle on erittäin tärkeää.

AD
Artigo