Silkkikukan hoitoon kiinnitä huomiota "muutamaan kohtaan", jolloin kukat ovat sekä suuria että värikkäitä
2022/03/07

Kuusiokukka, jota usein kutsutaan myös nimellä, kukkii hyvin pitkään, ja kun sitä hoidetaan asianmukaisesti, se voi kukkia ympäri vuoden, kunhan lämpötila on korkea.

Leikkaaminen: Koska kuusiokukka kukkii uusilla versoilla jatkuvan kasvun aikana, leikkaaminen on tärkeä hoitotoimenpide. Ajankohtainen oksien leikkaus edistää uusien silmujen kasvua ja kukintaa.

Kasvualusta: Kuusiokukka tarvitsee hyvin ilmastoivan maaperän varmistaakseen juuriston terveen kehityksen ja riittävän ravinteiden saannin. Vältä maaperän tiivistymistä ja valitse hyvin vedenläpäisevä maaperä. Huolehdi myös sopivasta kosteudesta.

Kastelu ja lannoitus: Vältä liikakastelua ja pidä sopiva kosteustaso. Suositeltavaa on kastella runsaasti, kun ruukun multa on kuiva puoliväliin saakka, jotta vältetään ylimääräinen veden kertyminen. Valitse lannoitteeksi korkealla fosfori- ja kaliumsisällöllä varustettu lannoite, kuten '花多多' (Hua duō duō) numero 2 -lannoite, ja lannoita kuusiokukkaa 2-3 kertaa kuukaudessa kasvukaudella tasapainoisen kasvun ja riittävän fosforin ja kaliumin saannin takaamiseksi.

Valaistus: Kuusiokukka tarvitsee riittävästi auringonvaloa terveen kasvun ja runsaan kukinnan varmistamiseksi. Varmista, että se on sijoitettu valoisalle paikalle ja vältä asettamasta sitä varjoon. Riittämätön valaistus voi johtaa pitkiin versoisiin, joissa kukinta on vaikeaa.

Lämpötila: Kuusiokukan hoitolämpötilan tulisi olla vähintään 10 astetta. Sopivissa lämpötiloissa kuusiokukka voi jatkaa kasvuaan ja kukintaa. Varmista sopivat lämpötilaolosuhteet edistääksesi sen hyvää kasvua.

AD
Artigo