Kasvatettavan harjaneilikan 5 pientä hoitokohtaa
2022/10/06

Kurjenmiekka on yleinen koristekasvi ruukussa. Vaikka kasvi on pienikokoinen, sen kukat ovat kauniita, monivärisiä ja värikkäitä, ja kukinta-aika on melko pitkä. Tässä on muutamia vinkkejä, joiden avulla kurjenmiekka voi kasvaa hyvin ja kukkia paljon:

Ravinteikas kasvualusta: Kurjenmiekat tarvitsevat ravinteita, joten on tärkeää valita ravinteikas, kalkkipitoinen ja hyvin kuivuva kasvualusta. Voit käyttää löysää ja ravinteikasta puutarhamultaa ja lisätä siihen sopiva määrä kompostia ja hiekkaa.

Sopiva valaistus: Kurjenmiekka tarvitsee runsaasti auringonvaloa kasvaakseen voimakkaasti ja tuottaakseen runsaasti kukkia. Erityisesti keväällä kasvukauden aikana tarvitaan runsasta valaistusta. Kesällä voit tarvittaessa varjostaa sitä kohtuullisesti, välttääksesi liian voimakasta suoraa auringonvaloa.

Kastelun hallinta: Vältä liiallista kastelua ja usein kastelua. Kevään kasvukaudella voit kastella kerran kuukaudessa lannoitevedellä tai kukkaravinnetableteilla. Valitse sopiva kastelumäärä pitämään maaperä kosteana mutta ei liian märkänä.

Lämpötilan hallinta: Kurjenmiekka viihtyy noin 20 asteen lämpötilassa ja vaatii vähintään 12 asteen lämpötilan. Samalla varmista riittävä valaistus ja hyvä ilmanvaihto. Tämä edistää kurjenmiekan rehevää kasvua, runsasta oksastoa ja runsasta kukintaa.

Ajantasainen leikkaus: Kurjenmiekka kestää hyvin leikkausta, ja leikkaamalla voit edistää enemmän sivuhaarojen kasvua ja kukintaa. Ennen kukintaa voit poistaa joitain latvuksia ja kainaloimia edistääksesi sivuhaarojen kasvua. Kukinnan jälkeen leikkaa pois kuivuneet kukat, lisää lannoitusta kohtuullisesti vähentääksesi ravinteiden kulutusta ja edistääksesi enemmän kukkien muodostumista.

Kasvata yksi ruukullinen tätä kaunista kasvia parvekkeella. Se kukkii 2-3 kautta, ja yhdellä kertaa voi olla yli sata kukkaa. Se on helppo hoitaa ja kaunis katsella.

AD
Artigo