Buddha-vatsa oleanteri, tekee kauniin bonsain
2023/04/06

Kodin Buddha Belly -kasvin hoitaminen antaa sinulle mahdollisuuden ihailla sen ainutlaatuista ja kummallista puun muotoa sekä nauttia sen oranssien kukkien jatkuvasta kukinnasta ympäri vuoden. Se on erittäin koristeellinen ja helppohoitoinen kasvi, joka ei vaadi paljon huolenpitoa, joten se sopii erinomaisesti laiskojen hoitajien kasviksi.

Buddha Belly -kasvin istuttamiseen on parasta valita hyvin läpäisevä kasvualusta, kuten sekoitus jokihiekkaa ja ravinteikasta multaa tai käyttää suoraan mehikasveille tarkoitettua multaa. Istutuksen jälkeen voit hieman vähentää kastelua.

Buddha Belly -kasvi tarvitsee runsaasti valoa, ja se voi jopa kestää voimakasta auringonvaloa. Siksi on parasta tarjota sille vähintään 2-4 tuntia valoa päivittäin. Tällöin runko vahvistuu ja kukkia muodostuu enemmän.

Buddha Belly -kasvi kestää suhteellisen huonoja maaperiä. Voit lannoittaa sitä jyväsmäisellä lannoitteella tai hitaasti vapautuvalla lannoitteella 2-3 kuukauden välein. Kasvi ei siedä kylmää, joten talvella sen tulee olla ympäristössä, jossa lämpötila on vähintään 15 astetta, jotta se ei vahingoitu pakkaselta.

Buddha Belly -kasvin hoitoon kuuluu myös lehtien leikkaaminen, mikä lisää kasvin mielenkiintoa. Kun lehdet poistetaan, jää jäljelle vahvat juurimukulat ja korkeat kukkavarret, mikä parantaa kasvin ulkonäköä ja koristeellisuutta.

AD
Artigo