Milan kukka muistaa "neljä ei voi", ja siitä kukkii kultaisia kukkia täyteen puuhun
2022/06/08

Suvi on milaanokukkien kukoistusaikaa, ja hoitoon liittyen on tärkeää muistaa neljä "ei"-sääntöä, jotta saavutetaan upea kukinta!

Ei leikkausta: Vältä mielivaltaista oksien leikkaamista milaanokukista keväällä ja kesällä, sillä ne tuottavat uusia versoja ja kukkia vanhoille oksille. Vaikka kukkien nuput eivät vielä näy, uudet versot ovat jo kehittymässä. Liian aikainen leikkaaminen voi johtaa kukkien menetykseen ja vaatii aikaa uusien kukkien kehittymiselle.

Ei valonpuutetta: Milaanokukat ovat tyypillisiä aurinkorakastajia ja tarvitsevat runsaasti auringonvaloa. Ne tarvitsevat vähintään kuusi tuntia suoraa auringonvaloa päivittäin, eivätkä vahingoitu edes kuumassa kesäsäässä. Jos valoa on liian vähän tai se ei ole riittävän voimakasta, kasvit kasvavat pitkiksi ilman kukintaa. Kesällä on parasta sijoittaa milaanokukat ulos aurinkoiseen paikkaan. Jos ne joudutaan pitämään sisätiloissa, valitse paikka, jossa on hyvä valaistus ja suoraa auringonvaloa, kuten eteläparveke tai ikkunalaudat etelään päin.

Ei vedenpuutetta: Vaikka milaanokukat sietävät kohtalaisesti kuivuutta, korkeat lämpötilat kesällä nopeuttavat veden haihtumista ja kasvien vesitarvetta. Milaanokukkien juuristo on pieni ja vesivarasto rajallinen. Kuivuus maaperässä johtaa juurten kuivumiseen ja kuolemaan, mikä vaikuttaa kukkien nuppujen ja lehtien kasvuun. Kesällä on tärkeää kastella kasvit ajankohtaisesti maan pinnan kuivuuden mukaan. On parasta kastella aikaisin aamulla tai illalla välttäen kastelua keskipäivän kuumuudessa.

Ei ravinnepuutetta: Kesä on milaanokukkien kukinta-aikaa, ja kukkien kehitys kuluttaa paljon ravinteita. Kevään kasvukaudella suurin osa ravinteista on jo kulutettu, ja jos ravinteita ei täydennetä ajoissa lannoituksella, kasvit voivat kärsiä ravinteiden puutoksesta, kuten haalistuvista lehdistä, lehtien varisemisesta ja nuppujen putoamisesta. Ennen nuppujen esiintymistä käytä kypsää luomulannoitetta tai rakeista lannoitetta ja lannoita kohtuullisesti kuukausittain. Kun nuput ilmestyvät, voit jatkaa kiinteän lannoitteen käyttöä ja lisäksi voit käyttää nestemäisiä kukkia edistäviä lannoitteita, kuten kaliumdivetyfosfaattia, "FlowerPlus 2" -lannoitetta tai kasvien kukkaravinteita, jotka auttavat nuppujen kehittymistä.

AD
Artigo